کشور پرتغال در ماه اکتبر سال 2012 مجوز اقامت خود را به نام ویزای طلایی برای سرمایه گذاران معرفی نمود. این ویزا تمام مزایای ویزای شینگن را دارا می باشد و به دارنده، این امکان را می دهد که با آزادی و به راحتی به کشورهای عضو شینگن در اروپا که 26 کشور هستند، سفر کند. دارندگان ویزای طلایی به مجوز اقامت هم دسترسی دارند و همچنین حق شهروندی پرتغال را با احتساب دوره های ماندن در این کشور پس از ۶ سال اقامت کسب خواهند کرد.


شرایط دریافت ویزای طلایی پرتغال:
درخواست کننده ی این ویزا باید دارای یک پاسپورت معتبر باشد و به شکل قانونی در کشور اقامت داشته باشد.
متقاضی نباید حق شهروندی انحادیه اروپا را داشته باشد.
سن شخص مورد نظر باید حداقل ۲۵ سال باشد.
نداشتن سوء پیشینه.
متقاضی دریافت این ویزا باید یکی از گزینه های زیر را انتخاب کند:
- املاک و مستغلات خریده باشد (مسکونی، تجاری یا قطعه زمین) حداقل به میزان ۵۰۰,۰۰۰ یورو (بدون امکان گرفتن وام)
- انتقال ۱,۰۰۰,۰۰۰ یورو به بانک پرتغال. این سرمایه گذاری باید حداقل ۵ سال در این کشور بماند. (یا تا زمانی که حق شهروندی به درخواست کننده اعطاء گردد).