مراحل دریافت ویزای شینگن توریستی اسپانیا:
اولین مرحله برای دریافت ویزای توریستی اسپانیا، دریافت فرم تقاضای ویزا و تکمیل کردن آن و تعیین وقت مصاحبه است که باید از طریق مراجعه حضوری به دفتر کنسولی سفارت اسپانیا در تهران انجام پذیرد. متقاضی باید در تاریخی که به عنوان وقت ملاقات و تحویل مدارک مشخص شده، در سفارت اسپانیا حاضر شود، مدارک را تحویل دهد و مصاحبه را به انجام رساند. تصمیم سفارت در مورد ویزا بستگی به مجموعه‌ای از عوامل از جمله کامل بودن مدارک و مصاحبه حضوری متقاضی در سفارت دارد.


متذکر می شویم که تعیین وقت سفارت اسپانیا به صورت حضوری است و تلفنی انجام نمی گیرد. تکمیل این فرم در دو نسخه و ارائه آن در زمان مصاحبه به همراه سایر مدارک الزامی است. در صورتیکه خانوادگی سفر می‌کنید، برای هر کدام از اعضاء باید فرم جداگانه‌ای پر کنید. فرم تقاضای ویزا در دو نسخه باید تکمیل شود.


مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای توریستی اسپانیا:
۱) شناسنامه


۲) گذرنامه (اعتبار گذرنامه باید حداقل شش ماه بیشتر از پایان مدت زمان ویزای درخواستی باشد)


۳) سه عکس 3 در 4 رنگی با زمینه سفید. در صورتی که اسامی همراهان در گذرنامه‌ی درخواست‌کننده‌ی ویزا ذکر شده باشد، دو قطعه عکس رنگی از هر کدام از همراهان نیز باید ارائه شود.


۴) آدرس محل کار و منزل به طور دقیق


۵) اسناد وضع اجتماعی حرفه‌ای و تمکن مالی: الف) ترجمه‌ آخرین حکم کارگزینی کارمندان بخش دولتی ب) گواهی اشتغال به کار برای کارمندان بخش خصوصی‌


ج) ترجمه‌ روزنامه رسمی شرکت به همراه رزومه‌ی شرکت به زبان انگلیسی، دو سری کپی از اصل مدارک فارسی برای صاحبان شرکت‌های خصوصی.


د) کارت بین‌المللی دانشجویی یا کارت عضویت هیئت علمی برای دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها.


ه) ترجمه جواز کسب و یا کارت بازرگانی برای مشاغل آزاد.


۶) مشروح عملیات آخرین ماه حساب بانکی شخصی؛ پرینت حساب بانکی باید روی سربرگ انگلیسی و مهرشده به سفارت ارائه شود.


۷)‌ ترجمه‌ سند مالکیت، دو سری کپی از اصل مدارک فارسی.


۸)‌ بلیط هواپیما یا رزرواسیون قطعی رفت و برگشت به مقصد اسپانیا.


۹) در صورت لزوم، فاکتور پرداخت‌ شده‌ هتل در اسپانیا برای کل مدت اقامت.


۱۰) بیمه نامه بین‌المللی پزشکی و بازگشت به کشور مبدأ: متقاضیان ویزا باید بیمه‌ مسافرت فردی یا جمعی داشته باشند. این بیمه باید هزینه‌های احتمالی بازگشت به میهن تحت مراقبت‌های پزشکی، هزینه‌های احتمالی نیاز به درمان و یا هزینه‌های بیمارستانی اضطراری را پوشش دهد و تا پایان طول اقامت در تمام کشورهای منطقه شینگن معتبر باشد. حداقل پوشش بیمه برای هر شخص مبلغ سی‌هزار یورو است. شرکت بیمه‌گذار باید دارای نماینده‌ای معتبر در کشور اسپانیا باشد.